PL
ENG
ROS
GER

Menu okolicznościowe 75zł/os.

Zupy (proszę wybrać jedną pozycję):
Rosół na gęsinie z makaronem
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
(W) Krem z białych warzyw z pesto koperkowym i chipsem buraczanym

Danie główne (proszę wybrać dwie pozycje):
Filet z dorsza z pesto pietruszkowym
Zrazy z młodej wołowiny zawijane z boczkiem, ogórkiem kiszonym i suszonym borowikiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z kurkami
Pieczona pierś z indyka na miodowo-winnym
Gulasz z dziczyzny z warzywami w sosie jałowcowym
Schab ze śliwką w własnym
Pieczona szynka cielęca w sosie myśliwskim
(W) Naleśniki ze szpinakiem i ricottą

Dodatki do dania głównego (cztery rodzaje do wyboru):
Kluski śląskie
Placki gryczane
Ziemniaki smażone z boczkiem i rozmarynem
Ryż z warzywami
Warzywa grillowane
Fasolka szparagowa duszona w pikantnej oliwie

Deser (proszę wybrać jedną pozycję):
Ciasto czekoladowe z gorącymi malinami
Sernik pomarańczowy z polewą z gorzkiej czekolady

Zakąski (proszę wybrać trzy rodzaje):
(W) Liście sałat z warzywami, serem kozim oraz winegretem malinowym
Smażony filet z dorsza marynowany w cydrze z warzywami
Filet ze śledzia w sosie musztardowym
Pasztet wieprzowy z sosem żurawinowym
Karkówka pieczona w czosnku i majeranku z chutney paprykowym
Plastry wędzonej piersi z kurczaka
Bigos ugotowany na dziczyźnie i borowikach
Pieczywo własnego wypieku

(W) – dania wegetariańskie

W cenie napoje (2x o,33l/os.) oraz kawa lub herbata
Istnieje możliwość dokupienia pakietu „open bar” na napoje bezalkoholowe 15zł/os.

 

Powyższa oferta przeznaczona jest dla grup minimum 10 osobowych

Istnieje możliwość zamiany powyższych pozycji wybierając dania z menu okolicznościowego za 55zł/os.