PL
ENG
ROS
GER

MENU DEGUSTACYJNE 2017r. POLSKA KUCHNIA W PIGUŁCE

Przystawka: (Podana na półmiskach)
Plastry cielęciny z młodej wołowiny podane z musem malinowym z dodatkiem sera koziego
Tatar z łososia z dodatkiem ogórka kiszonego, czerwonej cebulki i kaparów
Mięsa z naszej wędzarni podane z marynatami
Pieczywo własnego wypieku

Danie główne: (Podane na półmiskach)
Polędwiczki wieprzowe marynowane w trójniaku podane z sosem śmitanowym z kurkami
Zrazy z młodej wołowiny zawijane z boczkiem, ogórkiem kiszonym i suszonym borowikiem
Karkówka z dzika podana na sosie śliwkowym
Pieczona pierś z kaczki podana na sosie żurawinowym
Kopytka
Placki ziemniaczane
Fasolka szparagowa
Glazurowana marchewka

Deser:
Świeże owocowe zapiekane w koglu moglu

Napoje:
Woda mineralna/ kawa lub herbata