PL
ENG
ROS
GER

MENU DLA GRUP NA ROK 2017

Zupa lub przystawka: (Proszę wybrać jedną pozycję dla całej grupy)
Krem brokułowy z ricottą
Krem z cukini z dodatkiem świeżego chrzanu
Krem z białych warzyw z chipsem buraczanym
Pieczarkowa z tymiankiem
Żur z białą kiełbasą i jajkiem
Cebulowa z grzankami i serem
Barszcz czerwony z warzywami
Grillowane polędwiczki drobiowe podane na sałatach
Wędzone szprotki na sałatach ze świeżymi warzywami
Pasztet własnego wypieku z dodatkiem sosu paprykowo-pomidorowego
Placki ziemniaczane z tatarem ze śledzia
Placki gryczane z sosem śmietanowym z kurkami
Plastry pieczonego rostbefu podane na liściach sałat
Filet z dorsza po kaszubsku
Zapiekana grzanka z regionalnym kozim serem podana na liściach sałat

Danie główne: (Proszę wybrać jedną pozycję dla całej grupy)
Polędwiczka z piersi z kurczaka na sosie śmietanowo-pieprzowym podana z ziemniakami gotowanymi i zieloną fasolką szparagową
Pieczony schab w sosie myśliwskim podany z ziemniakami gotowanymi i duszoną młodą kapustą
Pieczona pierś z indyka na sosie porzeczkowym podana z ryżem i gotowanymi warzywami sezonowymi
Duszony filet z dorsza na pesto pietruszkowym podany z ziemniakami pieczonymi z warzywami sezonowymi
Sznycel wołowy w sosie z grzybów leśnych podany z ziemniakami pieczonymi i buraczkami zasmażanymi
Polędwiczka wieprzowa na sosie miodowo- winnym podana z plackami ziemniaczanymi i zieloną fasolką szparagową
Kawałki wołowiny marynowane w winie duszone z warzywami podane z kaszotto grzybowym
Rolada kaszubska faszerowana grzybami podana z ziemniakami gotowanymi i duszoną kapustą
Pieczeń wieprzowa z sosem grzybowym podana z kaszą pęczak i młodą duszoną kapustą
Pieczone śledzie bałtyckie podane ze smażonymi ziemniakami i warzywami sezonowymi
Rumsztyk wołowy z cebulką podany z smażonymi ziemniakami i warzywami sezonowymi
Pieczona golonka z indyka podana z smażonymi ziemniakami i warzywami sezonowymi

Deser: (Proszę wybrać jedną pozycję dla całej grupy)
Jabłko w cieście naleśnikowym z dodatkiem sosu waniliowego
Puszysty naleśnik z owocami sezonowymi