PL
ENG
ROS
GER

MENU DLA GRUP NA ROK 2017

Zupa lub przystawka: (Proszę wybrać jedną pozycję dla całej grupy)
Krem z pomidorów z dodatkiem sera gorgonzola
Pikantna zupa ugotowana na wołowinie i pieczonej papryce
Zupa z kurek leśnych z ziemniakami i koperkiem
Pierogi z pieca podane z sosem śmietanowym z kurkami
Tatar z łososia na placku ziemniaczanym
Bigos ugotowany na dziczyżnie z dodatkiem wina czerwonego i suszonych grzybów

Danie główne: (Proszę wybrać jedna pozycję dla całej grupy)
Zrazy z młodej wołowiny zawijane z boczkiem, ogórkiem kiszonym i suszonym borowikiem podane z plackami gryczanymi i buraczkami zasmażanymi
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z leśnymi kurkami podane z ziemniakami pieczonymi i warzywami gotowanymi
Rostbef z młodej wołowiny w sosie musztardowo-miodowym podawany z placuszkami grycznymi i zieloną fasolką szparagową
Filet z pstrąga na sosie limonkowym podany z puree chrzanowym i glazurowaną marchewką
Pierś z kaczki podana z sosem pomarańczowym, kopytkami i duszoną czerwoną kapustą
Schab faszerowany wędzoną śliwką w sosie własnym podany z kaszotto grzybowym

Deser: (Proszę wybrać jedną pozycję dla całej grupy)
Tarta z owocami
Sernik z polewą z gorzkiej czekolady