PL
ENG
ROS
GER

MENU REGIONALNE 2017

Zupa lub przystawka: (Proszę wybrać jedną pozycję dla całej grupy)
Zupa ziemniaczana z dodatkiem wędzonki i grzybów
Zupa porowa z wołowiną
Bigos ugotowany na dziczyźnie z dodatkiem wina czerwonego i suszonych grzybów
Placki ziemniaczane z sosem śmietanowym z kurkami
Plastry rostbefu z konfiturą śliwkową i kozim serem
Filet ze śledzia po kaszubsku
Pasztet wieprzowy własnego wypieku z sosem żurawinowym
Pierogi z kurkami oprószone regionalnym tartym serem

Danie główne: (Proszę wybrać jedną pozycję dla całej grupy)
Filet z dorsza z pieca podany na porach duszonych w wnie i miodzie z zasmażanymi ziemniakami
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z kurkami podane z ziemniakami pieczonymi i gotowanymi warzywami sezonowymi
Pieczona szynka faszerowana grzybami leśnymi podana z ziemniakami gotowanymi i młodą zasmażaną kapustą
Rolada drobiowa ze szpinakiem i boczkiem podana na sosie śmietanowo-koperkowym z plackami gryczanymi
Pieczona młoda wołowina w sosie musztardowo-miodowym podana z puree i fasolką szparagową
Schab faszerowany wędzoną śliwką w sosie własnym podany z kaszotto grzybowym

Deser: (Proszę wybrać jedną pozycję dla całej grupy)
Racuchy z szarą renetą podawane z sosem waniliowym
Tarta z owocami